Шампиони у малом фудбалу

Вести, Такмичења

Наставници физичког васпитања наше школе лако уоче таленат ученика за одређени спорт. Сви талентовни ученици, са великим задовољсрвом, долазе на секцију и то је прилика да се упознају са техникама  екипних и појединачних спортова. Упорним вежбањем, препознају  се талентовани  ученици за одређени спорт и тако се формира екипа за кошарку, одбојку или мали фудбал.

Ученици наше школе редовно доносе медеље из атлетике и одбојке са општинских и градских такмичења.

Већ дуги низ година, ученици показују  највеће интересовање  за секцију  мали фудбал коју води наставник  Славиша Тодоров. Под стручним вођством наставника екипа марљиво вежба и редовно осваја значајне резултате. До сада су више пута освајали 1. место на општинском такмичењу у малом фудбалу. Свакако су  најуспешније биле 2010. и  2018. година када је екипа наше школа освојила квалификације на општини, 1. место, на градском 2. место и на републичком такмишчењу у Чачку 1. место.

Признање за свој дугогодишњи, предани рад, наставник Славиша Тодоров добио је од Секретеријата за спорт и омладину града Београда, 2010. године када је  проглашен за најбољег наставника физичког васпитања на нивоу града. Исте године, школа је добила захвалницу за изузетни допринос у реализацији Система школских спортских такмичења „Спортиш“.

Као потврда активног учествовања и неговања љубави према спорту, а који се огледа у алтлетици и малом фудбалу, посебно се истиче Матија Стојановић, који је редовно учествовао на свим  такмичењима од 5. до 8. рзреда. Матија је сада капитан Пртизана млађих кадета и репрезентативац Србије.