Ученички парламент

Ученички парламент

Ученички парламент школе ‚,Раде Драинац‘‘ је годинама уназад, од свог оснивања, организовао и учествовао у многим акцијама и манифестацијама у и ван школе. Од поделе хуманитарних пакета угроженим категоријама деце, преко журки за старије разреде па све до организације стручних предавања и вршњачког гласања за спортисту и ученика генерације. Наши млади парламентарци се труде да фотографијама и снимцима испрате све догађаје у школи, независно од узраста као и да тај аудио-видео материјал објаве на сајту и званичној фејсбук страници школе. Велику подршку раду Парламента пружају и млади новинари наше Новинске секције који на сваком важном догађају у школи интервјуишу учеснике и организаторе. 

Наш Парламент има свог Председника, заменика и представнике у Школском одбору и Стручним тимовима школе. Записници се воде за сваки састанак, био он уживо или онлајн. Директор школе прати рад Парламента и долази на наше састанке на којима нас обавештава о свом раду и плановима за побољшање рада и живота у школи.

У тренутним околностима глобалне епидемије, наши састанци се обављају искључиво онлајн, путем наше вајбер групе. Ту се договарамо о предстојећим активностима од којих нам је прва следећа обележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља,   24. фебруара 2021. године. 

Ученички парламент воде наставнице Сандра Живановић и Јасмина Васић.

Позивамо вас да пратите рад нашег Парламента на нашем новом сајту и да се својим идејама и предлозима укључите у активности и пројекте које изводимо како бисмо сви заједно поспешили рад и живот у нашем ,,Драинцу‘‘.