Такмичење у програмирању уз помоћ микробит уређаја

Такмичења

На четвртом такмичењу у програмирању који организује Британски савет, у оквиру програма „Школе за 21. век“, ђаци из београдских основних школа имали су прилику  да покажу на који начин су, уз примену микробит уређаја, решили проблеме из свог окружења.

Школа „Раде Драинац“ из Борче заузела је друго место са својим пројектом „Соларни покретни систем“ који покушава да понуди могуће решење повећања ефикасности соларних плоча и на тај начин повећа производњу електричне енергије.

Нашу школу представљали су ученици Милан и Лука Петковић, ученици одељења 7-7.

Упркос пандемији и онлине настави, ученици су уз подршку својих наставника показали сналажљивост и посвећеност приликом осмишљавања и реализовања различитих иновативних пројеката. Како би се осигурала безбедност свих учесника, процес пријаве и само такмичење одржани су онлајн, 25.11.2021. . Одабрано је 12 најбољих тимова који су презентовали своје пројекте жирију.

Учесницима такмичења у програмирању обратили су се Бранко Ружић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Доминик Отвеј, заменик директора мисије Британске амбасаде у Београду и Питер Браун, директор програма за Србију и Западни Балкан.

У априлу нас очекује национално такмичење на нивоу Србије.

Видео пројекта можете погледати на https://youtu.be/jDIaYyAQXWM